top of page

Assessment  Intercultural Readiness Check & coaching

©

De Assessment ©Intercultural Readiness Check (IRC) is een digitale vragenlijst voor uw leidinggevenden en medewerkers. Ze krijgen coaching bij het invullen. Meer achtergrondinformatie

Duur: online vragenlijst invullen: 30 minuten; coaching: 60 minuten.

Wat levert het op?

  • De deelnemers hebben via hun persoonlijk IRC-profielrapport inzicht in hun kwaliteiten en de nog te ontwikkelen competenties.

person-using-macbook-air-1181555.jpg
  • Ze kunnen hun leertraject doelgericht en efficiënt invullen.

Voorbeeld persoonlijk IRC-profielrapport

Professionals over de IRC & coaching

user.png

“Als Turkse heb ik altijd hulp verleend aan Turkse gezinnen. Ik dacht dat ik cultureel sensitief was, maar ik heb eigenlijk weinig te maken met culturele verschillen. Ik besef nu dat ik pas transcultureel hulpverlener ben als ik ook gezinnen met een andere culturele achtergrond help. Daar ga ik nu aan werken”.

user.png

“Ik scoor erg hoog op de IRC. In de praktijk ga ik ook gemakkelijk om met culturele verschillen. Dat gaat eigenlijk vanzelf bij mij. De coach zei me dat ik mijn expertise meer moet delen met mijn collega’s. Bijvoorbeeld door af en toe samen op pad te gaan. Dat ga ik doen.”

user.png

“Laatst had ik een gesprek met een cliënte die rookt. Ik realiseerde me later dat ik onbewust heb laten merken wat ik van roken door vrouwen vind. Tja, een oordeel is snel gevormd. Maar zoiets heeft invloed op het communicatieproces met de cliënt. In het coachingsgesprek kwam ik hier achter. Ik ga nu beter letten op het onbewust en impliciet oordelen over dit soort dingen”.

bottom of page